dinsdag 20 mei 2008

Concept Analyse Robin van Leeuwen

Concept van nu:


McDonalds



Iedereen kent wel de McDonalds. Als klein kind wilde je er maar al te graag eten, en ook op wat oudere leeftijd blijf je het lekker vinden. De eerste McDonalds werd in het jaar 1940 geopend in Amerika. Het was zo’n succes dat er nu 30.000 restaurants hamburgers verkopen aan 47 miljoen klanten per dag. En dit allemaal in 120 verschillende landen. Een succesformule dus.







Bluetooth


Bluetooth. Op elke telefoon tegenwoordig zit standaard bluetooth. Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij bluetooth kunnen bijvoorbeeld adresgegevens tussen mobiele telefoons worden uitgewisseld, kan snel vanaf een hand computer worden geprint, of kan een mobiele telefoon worden uitgerust met een draadloze headset.Dit is erg handig voor mensen die vaak in de auto bellen. Door middel van een klein ‘oortje’ kan men nu handsfree bellen. Erg handig, en een stuk veiliger voor in het verkeer natuurlijk.


Concept van vroeger: Big Brother

Big Brother was een reality-programma op televisie. Een aantal onbekenden werden samen in een huis gestopt waar ze 24 uur per dag gevolgd werden door camera’s. Ze mochten het huis niet verlaten, moesten elke paar dagen een opdracht uitvoeren en de bewoners hadden helemaal geen contact met de buitenwereld.
Kijkers konden dan stemmen op een bewoner die ze eruit wilde hebben. Via de telefoon werd er massaal gestemd op de bewoners. Het werd een regelrechte hit. John de Mol jr. verkoopt zijn concept aan vele landen op de wereld en verdiend er miljoenen mee.


Conceptontwikkelaar: John de Mol jr.


John de Mol is een zeer bekende conceptontwikkelaar. Samen met Joop vd Ende startte hij het bedrijf ‘ Endemol’ op. Het liep al snel als een trein. Big Brother betekende voor Endemol uiteindelijk de absolute wereldwijde doorbraak. Hierdoor gingen met name de deuren in Amerika en Groot-BrittanniĆ« definitief open. Nog steeds zijn deze twee landen de "moneymakers" van het bedrijf. Niet veel later melden zich al de eerste potentiĆ«le kopers voor het bedrijf van John de Mol en Joop van den Ende. Het Spaanse telecombedrijf Telefonica betaalde uiteindelijk 5,5 miljard euro voor het productiebedrijf uit Hilversum en maakte van de oprichters miljardairs.













Bronnen : wikipedia.nl

Geen opmerkingen: